torstai 22. marraskuuta 2012

Tule hyvä kaappi, älä tule paha kaappi

Pienen taidepaussin (innostuin askartelemaan ja päivittäminen jäi vähille) Villa Dystopian kuulumiset jatkuvat. Tein kirpputorikierrosta Jyväskylän alueella, kun silmääni osui mystinen laatikko, jonka hintalappuun oli määritelty "poneja, nukkekodin huonekaluja yms." Huima neljän euron hinta houkutteli riskinottoon, ja laatikkoa tarkastellessa nukkekotikamaa löytyikin melkoinen satsi. "Ikävä kyllä" tavara oli muovista, heikkolaatuista lundby-koon irtaimistoa. Minun tarkoituksiini löytö oli kuitenkin enemmän kuin mahtava.
Kuten kuvasta näkyy, värit ja materiaalit eivät ole laadukkaimpia mahdollisia. Toimiva runko kannattaa kuitenkin aina hyödyntää.

Tämä kaappi oli löydöistä yhtäaikaisesti surkein ja paras. En ymmärrä, miten kukaan on saanutr päähänsä tehdä noin typerän kalusteen: ovet eivät aukea lainkaan! Tuottajan laiskuus ja itaruus poiki kuitenkin myös hyötyä: kaapissa ei ole takaseinääkään. Retrokankaan, hauskan paperin, vanhan peilin, maalin ja tikkujen avulla kaapin kääntöpuolelle rakentui tällainen vaatekomero.





Kuvassa vaatetankoon on ripustettu omatekoisia henkareita ja komeron lattiaa koristaa ydintuhosta selvinnyt hajuvesipullo. En ymmärtänyt laittaa kuviin mitään mittakaavaa havainnollistavaa, mutta sanottakoon että kaappi on kymmenisen senttiä korkea. Seuraavaksi on varmaankin edessä vaatteiden ja kenkien väkerrys kaapin täytteeksi... Saa nähdä kuinka se onnistuu näin pienessä mittakaavassa.

Myös Villa Dystopian lastenhuone alkoi vihdoin hahmottua kirppikseltä saapuneen keltaisen sängyn ympärille. Sänky kaipaa vielä kipeästi parantelua, mutta nyt välikatsaukseen:








Kuvassa näkyvä kaasunaamaripäinen ankka ei ole lajinsa ainoa: samantapaisia söpöläisiä valmistui kumihanskan paloista, hassun muotoisista helmistä ja pimeässä loistavasta massasta neljä kappaletta. Kunhan näitä "lataa" päivällä auringossa tai lapun luona, ne hehkuvat yöllä aavamaisen vihreää säteilyvaloa Villa Dystopian hiljaisuudessa. (Ja houkuttavat hehkullaan talonkorkuiset hirviöt nuuskimaan kummajaisia.)

Seuraavalla kerralla vilkaistaan todennäköisesti Kissankellokartanon uusia kuulumisia ja uusinta hullua keksintöäni, ihmiskitschiä. Siihen asti kuitenkin näkemiin, ja muistakaa kaikki selvittää  lähimmän väestönsuojan koko, sijainti ja varustelutaso!

2 kommenttia: